icon-facebook
Half Elfje 6, Someren 
topright-seperator

NEEM CONTACT OP:
0493 47 17 56

De pelletkachel is een moderne verbrandingskachel die gebruik maakt van pellets als brandstof. Natuurlijk denkt iedereen bij de naam aan europallets of gewoon pallets die in zijn geheel in de kachel gaan maar niets hiervan is waar. Pellets zijn kleine korrels, gemaakt van vezels die samengeperst zijn tot kleine brokken. Meer info hierover vindt u elders op deze pagina. Door de geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding met een zeer hoog rendement. Dit houdt in dat een woning of bijgebouw gemakkelijk en op een milieuvriendelijke manier verwarmd kan worden. 

Wat zijn pellets?

De naam pellets betekent simpelweg 'korrels'. Als het ware is een pelletkachel dus niet meer dan een 'houtkorrelverbrander'. Pellets worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van o.a. de houtindustrie. Deze pellets worden vervaardigd door een machine die de houtspanen onder hoge druk samenperst. Tijdens dit proces wordt géén bindmiddel of lijm gebruikt waardoor een zeer schone verbranding gegarandeerd is. Al onze pellets hebben het DIN+ certificaat wat betekent dat ze volgens Europese normen vallen onder de categorie A. Dit is de hoogste categorie voor pellets en zijn uitstekend geschikt voor particulier gebruik. Dit certificaat houdt in dat ze een maximale verbrandingswaarde hebben, waardoor er per kg pellets slechts 0,7% (!) as overblijft. Onze pellets leveren dusdanig veel energie dat 1m³ gas gelijk staat aan 1,7 kg pellets.

Hoe milieuvriendelijk is een pelletkachel?

Pelletkachels zijn zeer milieuvriendelijk omdat ze een CO2 neutrale verbranding hebben. Dit betekent dat er niet meer CO2 vrij komt dan wanneer het hout op een natuurlijke wijze afgebroken wordt. Daarnaast gebruikt een pelletkachel maar een minimale hoeveelheid stroom om de ingebouwde computer in werking te stellen en voor het ontbranden van de kachel. Omdat de pellets gemaakt zijn van gerecycled hout draagt iedere gebruiker bij aan een beter milieu. Door het gebruik van een pelletkachel wordt er minder gas verbruikt waardoor het een dubbele werking heeft. Kortom, verwarmen met pellets is zeer milieuvriendelijk.

Hoe goedkoop zijn pellets?

Hieronder staat weergegeven wat het verschil in prijs is van pellets ten opzichte van aardgas. Het is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook een investering in de toekomst. Hoe meer u verwarmt met pellets, hoe eerder uw pelletkachel terugverdiend is. De verhouding die wordt aangehouden bij het verwarmen op pellets is 1,7 : 1. Dit houdt in dat 1,7 kg net zoveel aan energiewaarde levert als 1 m³ aardgas. De gemiddelde prijs van aardgas is €0,60 p/m³ tegenover een prijs van €0,25 p/kg. Afhankelijk van de hoeveelheid gas u verbruikt voor te verwarmen kunt u berekenen hoeveel u kunt besparen.

ONZE OPENINGSTIJDEN:

Maandag:
Dinsdag t/m Vrijdag
Zaterdag:

GESLOTEN
8.30 - 18.00 uur
8.30 - 16.00 uur

OP AFSPRAAK:

Ook kunt u bij ons terecht op afspraak.
Bel: 0493 47 17 56 of mail: info@wesakachels.nl

Edeilkamin transparant1 footer-seperator
 
EdilKamin

EdilKamin is een Italiaans merk wat exclusiviteit en een hoge kwaliteit betekent. Al onze pelletkachels en de exclusieve kachels zijn van het merk EdilKamin.

Burni transparant1 footer-seperator
 
Burni

Nederlandse degelijkheid en een robuuste uitstraling. De producten afkomstig van Burni zijn uitermate geschikt om meer sfeer in uw tuin of op uw terras te creëren met robuuste degelijkheid!

logo-HR-cocoon ogk footer-seperator
 
Happy Cocooning

Wie kent het niet, lekker op het terras zitten met een heerlijk wijntje. Dit kan het hele jaar door met de degelijke en luxe producten van Happy Cocooning!

Trendhout logo footer-seperator
 
Trendhout

Oerdegelijke producten met een karakter. Dat is waar Trendhout voor staat en wat Wesa Kachels graag ondersteunt. Een Nederlands product wat kwaliteit en luxe uitstraalt.